klassiek ballet - Swabaa Movements

Ga naar de inhoud
Peuterdans (2,5-4 jaar)

Vindt jouw peuter het heerlijk om te bewegen op muziek? Geef hem/ haar dan nu op voor een proefles peuterdans! Tijdens de lessen peuterdans leren we de beginselen van de dans. Samen ontdekken we de bewegingen van ons lichaam en alles wat je ermee kunt. Groot, klein, langzaam en snel. Springen, draaien, rollen. Van helemaal uit je dak gaan tot heel voorzichtig en licht bewegen. De lessen zijn gericht op de fantasie van het jonge kind en er wordt gebruik gemaakt van speciale materialen om mee te dansen en te improviseren. Op een ontspannen manier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in de dansles!
Klassiek ballet (4-6 jaar)

Vindt jouw kleuter het heerlijk om te bewegen op muziek? Geef hem/ haar dan nu op voor een proefles kleuterdans! Tijdens de lessen kleuterdans leren we de beginselen van het klassiek ballet. Samen ontdekken we de bewegingen van ons lichaam en alles wat je ermee kunt.
Groot, klein, langzaam en snel. Springen, draaien, rollen en van helemaal uit je dak gaan tot heel voorzichtig en licht bewegen. Tijdens de kleuter danslessen wordt gedanst vanuit thema's uit de belevingswereld van kinderen zoals dieren, seizoenen en sprookjes. Op een speelse manier maken we kennis met coördinatie, muzikaliteit en creativiteit zoals we die ook terugzien in klassiek ballet. De lessen zijn gericht op de fantasie van het jonge kind en er wordt gebruik gemaakt van speciale materialen om mee te dansen en te improviseren. Kleuterdans vormt een uitstekende basis voor welke dansdiscipline dan ook.
Klassiek ballet (6-10 jaar)

Klassiek ballet danst verder waar in de kleuter danslessen aan is begonnen. De leerlingen leren de technieken het klassieke ballet, zoals de voet- en armposities, maar ook het strekken van de benen en voeten en sierlijk bewegen. Allemaal aangepast aan hun fysieke mogelijkheden en hun belevingswereld. Ook is er voor de kinderen veel ruimte voor fantasie en vrije expressie. Klassiek ballet is een dansstijl waarbij een mooie houding, sierlijk en licht bewegen de boventoon voeren. Natuurlijk staat plezier in al onze lessen voorop!
Terug naar de inhoud